Schilderwerk

Kuiperij Schilderwerken richt zich voornamelijk op het binnen- en buitenschilderwerk. Hierbij staat de duurzaamheid van het schilderwerk op de eerste plaats.
Door het opsporen en optimaliseren van foutieve detailleringen gaat het schilderwerk nóg langer mee. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van aluminium ventilatieprofielen en houten KOMO latten voor Meranti neuslatten. Het uitfrezen en vullen van verbindingen en noesten met de juiste epoxy reparatiemiddelen hoort daar ook bij. Daarnaast is het controleren en het vervangen (indien nodig) van alle kitzomen, ook van groot belang. Tot slot komt het geregeld voor dat het straatwerk de onderdorpel onvoldoende laat ventileren of zelfs opsluit, in dergelijke gevallen staan wij u dan terzijde met een passend advies.

Het grootste gedeelte van ons klantenbestand bestaat uit particulieren. Daarnaast hebben we nog een aantal diverse bedrijven en vaste aannemers uit Winterswijk en Dinxperlo waar wij werkzaam voor zijn.

Onze doelstelling is om een vaste relatie op te bouwen met onze klanten. Op deze manier zijn wij bekend met het werk en kunnen wij u op de meest optimale en efficiënte manier van dienst zijn.

 • Binnen- en buitenschilderwerk

 • Sauswerk plafonds en wanden

 • Kleuradvisering

 • Passend advies en onderhoudsplan

Houtrotherstel

Naast het reguliere onderhoud voeren wij ook divers houtrot herstel voor u uit. Het grote voordeel hiervan is dat wij deze werkzaamheden zelf kunnen inplannen én uitvoeren en daarbij niet afhankelijk zijn van andere partijen.

Bij het vervangen van boeidelen en overige betimmeringen gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige materialen zoals watervast verlijmd Okumé, Garantplex en volhout Meranti.

Houten kozijnen, ramen en deuren kunnen in veel gevallen duurzaam hersteld worden door het concept ‘Repair Care’. Dit concept is een reparatiemiddel op basis van Epoxy waar wij diverse trainingen voor hebben gevolgd. Deze trainingen hebben gezorgd voor een goede beheersing wat resulteert in een juiste toepassing van ‘Repair Care’.

 • Het vervangen van divers timmerwerk
 • Pastareparaties dmv het Repaire Care systeem
 • Deelvervanging dmv het Repaire Care systeem
 • Openstaande verbindingen uitfrezen en vullen

 • Aluminium en KOMO onderlatten vervangen voor neuslatten

Wandafwerking

Voor het afwerken van wanden zijn er talrijke mogelijkheden. Wij kunnen het traditionele papierbehang of het nieuwe behang met Smartpapier vakkundig aanbrengen. Met behulp van behangboeken kunnen we een beeld schetsen die voldoet aan uw wensen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk of alleen een kijkje te nemen bij een van onze leveranciers om uw keuze te vergemakkelijken.

Naast behang is er ook nog vlies en glasvezel met het welbekende ruitmotief of de vlakke variant. Laatstgenoemde is momenteel erg populair. Deze wandafwerking kan in elke gewenste kleur worden afgewerkt. Daarbij bestaat er een keuze in de eindkwaliteit qua reinigbaarheid en schrobbaarheid. Wanneer de wanden makkelijk te reinigen moeten zijn, kunnen we óók nog een blanke coating over de latex aanbrengen.

Wanneer een woning leeg is hebben wij ook de mogelijkheid om plafonds en wanden met een airless spuit te behandelen. Deze manier van aanbrengen is veelal efficiënter en dus goedkoper. Daarnaast heeft het ook nog het grote voordeel dat er niet of nauwelijks banen zichtbaar zijn, dit is met een roller niet altijd te voorkomen.
 • Sauswerk wanden in diverse kwaliteiten

 • Herstel brand- en waterschade

 • Aanbrengen van glasweefsels

 • Aanbrengen van vlies- en papier behang

 • Aanbrengen van foto behang

Beglazing

Als het om beglazingen gaat, kunnen wij veel voor u betekenen. De meestvoorkomende werkzaamheid bestaat voornamelijk uit het enkel glas in ramen en deuren vervangen voor isolatieglas waarbij de bestaande sponning soms aangepast moet worden. Er worden ten alle tijden nieuwe volhouten Meranti glaslatten aangebracht in combinatie met een Meranti neuslat op de onderdorpel. Het isolatieglas is er in diverse variëteiten; van figuur- of gestraald glas tot zelfs triple isolatieglas wat uit 3 panelen bestaat en een U-waarde van 0.7 kan halen.

Wanneer isolatieglas plaatsen geen mogelijkheid is, kunnen we ook voorzetramen in een aluminium randkader plaatsen. Dit aluminium kan in een aantal vaste kleuren uitgevoerd worden zodat het minder opvalt. Een nadeel hiervan kan zijn dat er soms condens tussen de ruit en het voorzetraam kan ontstaan.

Voor het leveren en monteren van loketbeglazing, spiegels of ventilatieroosters of een passend advies kunt u altijd vrijblijvend bij ons terecht.

Als het gaat om beglazingen werken wij volgens de laatste normen voor timmerwerk en beglazingen. Daarnaast gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige en duurzame materialen. De glaslatten en neuslatten zijn dan ook van volhout Meranti en voor de bevestigingsmiddelen gebruiken wij 
uitsluitend RVS. Het afkitten gebeurt met een beglazingskit welke universeel overgeschilderd kan worden met een standaard synthetische verf alsmede een acrylaatverf (watergedragen).
Momenteel mogen wij op de arbeid van energiebesparende maatregelen nog het lage BTW-tarief van 9% rekenen.
 • Enkele beglazing

 • Isolatie beglazing

 • Figuurglas

 • Gelaagd en gehard glas (veiligheidsglas)

 • Spiegels

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op...
Neem contact op